Icon_1.png

Efficiënt samenwerken en communiceren binnen de supply chain

Cadmes_2018_TS-site_Sub-Headers_Samenwerking3.png

Succesvol samenwerken op afstand

De laatste jaren is de maakindustrie sterk aan verandering onderhevig. Waar voorheen het productieproces door één bedrijf werd gerealiseerd, bent u nu afhankelijk van meerdere mensen binnen de value chain. Hierdoor moeten meerdere organisaties met elkaar samenwerken en communiceren. Hoe zorgt u dat de samenwerking tussen deze partijen goed verloopt?

Download whitepaper

Samenwerken in de cloud

Problem

Door de ontwikkelende technologie zijn de mogelijkheden voor data-uitwisseling tegenwoordig eindeloos. Dat biedt kansen voor een heel nieuw type samenwerking waarbij ook partijen van buiten de organisatie aangehaakt kunnen worden. Dat verbreedt het netwerk en biedt kansen voor groei. Maar hoe faciliteert u een succesvolle online samenwerking in de cloud?

Process

Om effectief te kunnen samenwerken dient de juiste informatie beschikbaar te zijn voor de juiste personen. Het faciliteren van een succesvolle online samenwerking zit ‘m dus vooral in het managen van datastromen tussen werknemers. Hoe zorgt u dat uw werknemers toegang hebben tot benodigde informatie? Een datamanagementsysteem kan u helpen datastromen binnen uw organisatie in goede banen te leiden.

People

Goede communicatie is het geheim van een succesvolle samenwerking. Door de benodigde data eenvoudig beschikbaar te maken voor uw werknemers, stimuleert u de communicatie tussen partijen en bevordert u de samenwerking.

Product

Een efficiënt datamanagementsysteem kan u helpen structuur aan te brengen in de data binnen een cloudomgeving. Een datamanagementsysteem creëert een omgeving waarin verschillende partijen samen effectief een product kunnen ontwerpen en ontwikkelen.

 

Succesvol samenwerken binnen de value chain

Problem

Binnen de organisatie werken verschillende afdelingen samen om een mooi product af te leveren. Om dat te kunnen realiseren is een goede samenwerking binnen deze waardeketen essentieel.

Process

Het productieproces loopt vaak vertraging op door de overgang van de ene fase naar de andere. Dat komt enerzijds door een gebrek aan communicatie en anderzijds door een beperkte toegang tot de juiste documenten. Hoe zorgt u dat alle data zich op de juiste plek bevindt zodat werknemers uit iedere fase toegang hebben tot de data die zij nodig hebben? Een datamanagementsysteem helpt u datastromen te structureren zodat een soepele samenwerking gefaciliteerd wordt.

People

Voor een kwalitatief eindproduct dienen alle afdelingen binnen de value chain goed samen te werken. Toch komen miscommunicatie en frustraties nog vaak voor. Een datamanagementsysteem helpt verwachtingen te managen en de uitwisseling van informatie te optimaliseren.

Product

Een datamanagementsysteem helpt u data te structureren en datastromen in goede banen te leiden. Data die beschikbaar wordt in een research & development fase mag bijvoorbeeld niet toegankelijk zijn voor salespersonen die wellicht denken dit nieuwe product al te kunnen verkopen. Met een datamanagementsysteem zorgt u dat de juiste personen toegang hebben tot de juiste data binnen uw organisatie.

 

Play

Online samenwerken binnen de supply chain

Problem

Vraag en aanbod op elkaar afstemmen binnen de maakindustrie blijft een grote uitdaging. Een fluctuerende economie zorgt dat er geen constante binnenkomst van opdrachten is. Hierdoor vormt het aannemen van extra capaciteit een groot risico. Hoe zorgt u dat u toch aan de vraag binnen de supply chain kunt voldoen?

Process

Steeds meer partijen binnen de supply chain zijn online aanwezig. Dit biedt de mogelijkheid vraag en aanbod online bij elkaar te brengen waardoor samenwerking geoptimaliseerd kan worden. Door verschillende aanbieders bij elkaar te brengen in één omgeving kunnen organisaties snel op elkaar inspelen. Een online marketplace biedt de mogelijkheid zowel vraag als aanbod online uit te zetten, waardoor capaciteit optimaal benut kan worden.

People

Een online marketplace zorgt ervoor dat u uw capaciteit optimaal kunt benutten. Hierdoor loopt u minder risico in het aannemen van nieuwe werknemers of bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Mocht u immers capaciteit beschikbaar hebben, dan komt u op de marketplace eenvoudig in contact met partijen die een opdracht uit hebben staan.

Product

Een online marketplace zorgt ervoor dat de juiste partijen met elkaar in contact komen. Het biedt bedrijven in Nederland de mogelijkheid zich aan te melden en hun productiecapaciteit optimaal te benutten.

 

SOLIDWORKS is wereldwijd de meest gebruikte software voor industriële toepassingen, wat het uitwisselen van modellen met klanten vereenvoudigt."
Ruud Rouleaux
Eigenaar Colorfabb
Bekijk de case study

Weten hoe u slimmer kunt samenwerken?

In een adviesgesprek nemen we uw processen onder de loep en brengen we samen in kaart waar verbetering mogelijk is.

Vraag een adviesgesprek aan
Adviesgesprek samenwerken in de maakindustrie
Marko Hoogeboom Senior Consultant
"Proces denker maar toch pragmatisch, analytisch, open en oprecht geïnteresseerd, sportief en rustig, absolute teamplayer"