Icon_1.png

Groei stimuleren door daadkrachtig tijd en geld vrij te spelen voor ontwikkeling 

Groei binnen de organisatie stimuleren

Groei stimuleren door actief in te spelen op markttrends

De maakindustrie zit in de lift. Als maakbedrijf wilt u natuurlijk graag meegroeien. Hoewel een groeistrategie draait om ontwikkeling, realiseren veel bedrijven dat groei ook kwetsbaar maakt. De investering die in een groeistrategie gestopt wordt, moet zich wel uitbetalen. Er is dus een verlangen naar groei zonder risico. In omzet groeien, maar in capaciteit gelijk blijven.

Download whitepaper

Vrijmaken van groeikapitaal

Problem

Bij de meeste organisaties is er geen gebrek aan doelstellingen voor de toekomst. Meer klanten, de productie verdubbelen, meer verkoop. Om ervoor te zorgen dat deze dromen werkelijkheid worden, is groeikapitaal nodig. Hoe maakt u ieder jaar geld vrij voor groei binnen uw organisatie?

Process

Financiering is noodzakelijk om groei te realiseren. Bij een gebrek aan financiering kan een beroep worden gedaan op subsidies die door de overheid beschikbaar worden gesteld. Voor organisaties die zich op een creatieve manier onderscheiden worden verschillende subsidies aangeboden.

People

Het vrijmaken van groeikapitaal vormt een uitdaging voor de technisch directeur. Als technisch directeur wilt u zorgen dat er voldoende financiering is om uw werknemers de kans te bieden het beste uit zichzelf te halen.

Product

Er zijn verscheidene subsidies die u vooruit kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld de subsidie voor duurzaam ondernemen. Organisatie die minder CO2 uitstoot produceren en verspilling tegengaan worden door de overheid gesubsidieerd.

Met behulp van ontwerpsimulatietools wordt duurzaam ondernemen erg eenvoudig. De tool geeft aan welke veranderingen in uw ontwerp leiden tot een duurzamere productie. U leest meer over de subsidie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Subsidies voor trainingen vindt u op de website van Stichting OOM. Een overzicht van alle beschikbare subsidies vindt u hier.

 

Groei stimuleren door focus

Problem

Hoe realiseert u groei zonder extra werknemers in te huren of machines aan te schaffen? Vaak lijkt een groei in capaciteit noodzakelijk voor groei van de organisatie. Echter kan de juiste focus groei stimuleren zonder daarbij risico’s te hoeven nemen.

Process

Door te ontdekken waar uw toegevoegde waarde ligt en te leren hoe u zich kunt onderscheiden, kunt u risicoloos groei realiseren. Wanneer u binnen uw organisatie de focus legt op uw specialisme en overige activiteiten uitbesteed, kunt u zichzelf concentreren op de werkzaamheden waar u goed in bent. Dat biedt u de mogelijkheid u op dit vlak te ontwikkelen en groei te stimuleren.

People

Als manager engineer weet u als geen ander waar uw team in uitblinkt. Wanneer u hier de focus op legt, wordt groei mogelijk. Belangrijk hierin is het delen van kennis en het zoeken van de juiste partners aan wie taken kunnen worden uitbesteed. Aangezien meerdere partijen samenwerken, is een geordende documentatie en strakke planning essentieel.

Product

Datamanagementsystemen helpen u overzicht te houden in de afspraken die gemaakt zijn tussen partijen. Het geeft u inzicht in de planning, helpt processen in kaart te brengen en geeft een reminder wanneer deadlines niet gehaald worden.

 

Groeikansen creëren met modularisatie

Problem

Steeds meer maakbedrijven proberen zich te differentiëren van grote machinebouwers in andere landen. Het resultaat is de productie van klantspecifieke producten die volledig voldoen aan de wensen van de klant. Dat resulteert in tevreden klanten, maar ook in een langere doorlooptijd. Het product moet immers iedere keer volledig opnieuw opgebouwd worden. Hierdoor is er weinig ruimte voor groei.

Process

Modularisatie helpt u processen te stroomlijnen en groeikansen te realiseren. Modularisatie is het creëren van vaste modules op basis van functievervulling binnen uw productieproces waardoor u nieuwe, unieke producten vanuit deze modules kunt opbouwen. Zo kunt u voldoen aan de wensen van uw klant en versnelt u het productieproces. Zo weet u met minder engineeringsuren een klantspecifiek product te maken en is er meer tijd voor ontwikkeling.

People

Voor engineering managers is het belangrijk de engineeringsuren efficiënt in te zetten. Met behulp van modularisatie bent u minder afhankelijk van de capaciteit van de engineer en wordt er tijd vrijgespeelt voor bijvoorbeeld innovatie.

Product

Een productconfigurator helpt u tijd te besparen bij het produceren van klantspecifieke producten. Door modules in te voeren in een productconfigurator kan het configuratieproces worden geautomatiseerd. Dat versnelt het productieproces en maakt tijd vrij voor ontwikkeling en groei.

 

 

Het aantrekken van technisch personeel

Problem

Het aannemen van de juiste werknemers helpt u de kennis binnen uw organisatie te vergroten en meer werk verzet te krijgen. Binnen de maakindustrie is er echter een groot tekort aan technisch personeel. Hoe trekt u de juiste werknemers aan en zorgt u dat uw organisatie blijft groeien?

Process

De schaarste op de arbeidsmarkt wordt veroorzaakt door een gebrek aan enthousiasme voor techniek onder studenten. Innovatieve softwareoplossingen kunnen u helpen dit enthousiasme aan te wakkeren. Grensverleggende tools maken techniek voor de nieuwe generatie extra interessant doordat het hen kansen en uitdagingen biedt. Cadmes gelooft in de nieuwe generatie en helpt daarom studenten zich te certificeren voor de laatste software-oplossingen in de techniek.

People

Als engineering manager bent u verantwoordelijk voor het binnenhalen van de juiste werknemers. Om nieuwe mensen aan te trekken (en uw huidige krachten te blijven inspireren) dient u te zorgen voor een inspirerende en uitdagende werkomgeving.

Product

Innovatieve softwareoplossingen scheppen extra kansen voor uw werknemers. Het biedt hen de mogelijkheid zichzelf uit te dagen en hun kennis te vergroten. Dit zorgt voor een gezonde bedrijfscultuur die nieuwe, waardevolle krachten aantrekt.

 

Dankzij SOLIDWORKS en Cadmes ligt de efficiency van de engineeringsafdeling nu 25% hoger, en we verwachten dat dit percentage verder stijgt.
Wouter Kuijpers
Director Operations Dinnissen
Bekijk de case study

Meer weten over groeimogelijkheden in de maakindustrie en zien hoe andere engineers groei gerealiseerd hebben?

Weten hoe u kunt blijven groeien?

In een adviesgesprek nemen we uw processen onder de loep en brengen we samen in kaart waar groei mogelijk is.

Vraag een adviesgesprek aan
Adviesgesprek groei in de maakindustrie
Jörg Maier Senior Consultant / PreSales
"Nieuwsgierig, vindingrijk, houd van een uitdaging."