Hoe verkort u uw ontwikkeltijd voor klantspecifieke producten? 

Whitepaper Design Automation

De markt  verschuift steeds meer van maatwerk (engineering-to-order) naar gestandaardiseerde producten (configure-to-order). Concurrentie en het verkorten van de doorlooptijd zijn belangrijke redenen voor deze verschuiving, maar er speelt meer. Dure engineers zijn vaak veel tijd kwijt met repeterende werkzaamheden waardoor ze geen tijd meer hebben voor innovatie en productverbetering. Terwijl het bedenken van slimme producten wel is waar ze voor zijn aangenomen en waar ze in uitblinken.

  • Kunt u de vraag of de engineers binnen uw organisatie veel tijd besteden aan het maken van tekeningen voor elke afzonderlijke klantorder positief beantwoorden?
  • Heeft u uzelf dan wel eens afgevraagd of (een deel van de) producten binnen uw organisatie te standaardiseren zijn?
  • En of configure-to-order een rendabele werkwijze is om de doorlooptijd te verkorten, engineers efficiĆ«nter te laten werken en het ontwerpproces te versnellen?

Dan is het tijd om daar actief mee aan de slag te gaan

Om u daarbij te helpen schreven we dit whitepaper. Een veelgebruikte oplossing om de slag van engineering-to-order naar configure-to-order te maken is Design Automation. Maar wat is het precies en wat levert het op? Dit whitepaper geeft antwoord op die vragen.